loader-logo
  • Client

    Weidener (Personal project)
  • Role

    Branding, label
  • Year

    October-December 2020

“Een zelfbedacht biermerk met logo, huisstijl en bieretiket.”

 

Voor een schoolopdracht moest mijn klas een biermerk ontwerpen met bijpassend logo, een goede huisstijl, en bieretiket. De naam moest ook zelf bedacht worden.

 

Ik had verschillende namen bedacht, en had al een logo uitgewerkt voor een eerste idee, hiervoor ben ik uiteindelijk niet gegaan omdat hier niet goed naar voren kwam dat het een biermerk was. Mijn idee voor mijn biermerk was als naam ‘Olut’, bier in het Fins, en een beetje een zee/nautisch thema.

 

 

Het idee van Olut zie je ook weer een klein beetje terug in mijn andere ontwerp, Weidener, gebaseerd op mijn achternaam, Van der Weide. Waar ik wat meer heb geprobeerd het biermerk te laten zien. Het kleurenpalet wat ik in gedachten had voor Olut heb ik wel in mijn Weidener-ontwerp terug laten komen.

 

Na nog meer moodboards, schetsen, en mindmaps ben ik uiteindelijk op Weidener gekomen.

 

 

Maar dat was nog niet alles: een bierflesje met bijbehorend etiket moest ook nog ontworpen worden met digitale ‘mockup’ (een nep-bierflesje/blikje op de computer dat je ontwerp laat zien hoe het er in het echt uit zou kunnen zien).

Ik heb verschillende ontwerpen uitgewerkt, maar ik ben uiteindelijk gegaan met dit etiket en deze huisstijl:

 

 

 

Deze opdracht hoefte niet gepresenteerd te worden, maar werd wel becijferd. Al het harde werk werd beloond met een (dikke) 10!