Skip links

Studio Parallel Realities

Tijdens de kwalificatiewedstrijd Mediavormgeving voor Skills Heroes heb ik een logo en een teaser voor een muziekstudio voor jongeren gemaakt.

De opdracht

Studio Parallel Realities is een fictieve muziekstudio speciaal voor jongeren vanuit de afdeling Jeugdzorg in Rotterdam. Het is naast een muziekstudio ook een platform om jonge mensen met elkaar in verbinding te brengen op sociaal gebied. Om als startup hun plannen te presenteren aan hun investeerder moet er een logo komen en een animatie voor de aankondiging van de lancering van Studio Parallel Realities.

Er was in totaal maar 5 uur de tijd om dit alles te maken en te pitchen voor de jury.

Client

Studio Parallel Realities

Year

2023

Aanpak

Er waren redelijk wat kaders tijdens het maken van het logo, het moest dus zoveel mogelijk typografisch zijn en zo min mogelijk beeldende elementen bevatten. De naam van de studio stond al vast, en de naam was redelijk lang om iets zoveel mogelijk typografisch te maken, dus dat was wel een uitdaging.

Uiteindelijk ben ik tot een logo gekomen wat eigenlijk geheel typografisch is, maar ook weer iets beeldend is: een pijl. Dit symboliseert dat je je muziek-talenten ontdekt en ontwikkelt en tegelijkertijd je je ook ontwikkelt op sociaal vlak.

Ik heb geprobeerd het logo zo min mogelijk een 'Jeugdzorg'-gevoel te geven, aangezien jongeren daar vaak niet zo trots op zijn.

Herkenbaar punt

Daarnaast heb ik ook nog een soort beeldmerk gemaakt, de tekst 'Studio' met een pijlvorm er bij wat anders de tekst 'Parallel Realities' zou zijn. Dit zou kunnen dienen als een herkenbaar punt in de huisstijl van het bedrijf.

Teaser

De teaser heb ik zelf geanimeerd waarin de tekst verandert op de beat van de aangeleverde muziek.

Extra media-uitingen

Ik heb nog wat extra media-uitingen gemaakt om de klant een beter idee te geven hoe huisstijl-uitingen vormgegeven zouden kunnen worden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Ontdek
Sleep